Maatschappelijke stage

Maatschappelijke stage

Home > LEERLINGEN > Maatschappelijke stage

De maatschappelijke stage is een ontdekkingsreis over jezelf door wat te doen voor een ander!

Het doel is om leerlingen de kans te geven om zich 50 uur binnen een half jaar vrijwillig in te zetten voor een ander en daardoor hun talenten te ontwikkelen. De maatschappelijke stage is vrijwillig en kan (deels) onder schooltijd.

Of je nu meedoet omdat je graag anderen wil helpen, je wil oriënteren op je toekomst of nieuwe skills wil ontdekken om je baankans straks te vergroten; de maatschappelijke stage biedt je de kans om anderen te ontmoeten en van elkaar te leren buiten de muren van de school.

Hoe werkt het?
Samen met de maatschappelijke stage-coördinator op school bespreek je wat je leuk zou vinden om te gaan doen en in welke periode je dat zou willen. Ook vindt overleg met de teamleider en/of mentor plaats. De daadwerkelijke aanmelding kan via: web.csgpm.nl > evenementen.

Samen met de coördinator ga je kennismaken op de mogelijke werkplek. Dit gesprek heeft als doel te kijken of de werkplek je leuk lijkt en of het klikt met de begeleider daar. Als er een match is, ga je op de afgesproken dag naar de werkplek en maken we er een mooi en leerzaam traject van!

Heb je nog vragen? Of wil je meer informatie?
Neem gerust contact op met de coördinator op school:

mevrouw G.J. (Gijske) Meinster: gj.meinster@csgpm.nl