Heb jij belangstelling voor cultuur? Vind je veel huiswerk geen probleem? Blijf je altijd zoeken naar antwoorden? Zijn je cijfers op de basisschool dik in orde? Dan is het gymnasium misschien wel wat voor jou!

Naast de moderne vreemde talen op het vwo krijg je de klassieke talen Latijn en Grieks. In de eerste klas krijg je Latijn en in klas 2 komt Grieks erbij. Je duikt in de klassieke cultuur en leert daardoor onze huidige cultuur beter begrijpen. Daarnaast heb je interesse in de geschiedenis van de Grieken en Romeinen met hun verhalen, ideeën en gewoonten, die van grote invloed zijn geweest op de cultuur in West-Europa. Met de klassieke talen train je je analytisch denkvermogen, leesvaardigheid en zorgvuldige reflectie.

Waarom zou je gymnasium gaan doen?

Elk jaar ga je op excursie, bijvoorbeeld naar het Thermenmuseum en de Katakomben in Valkenburg, het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en het Paleis op de Dam in Amsterdam. In de bovenbouw is er de mogelijkheid om naar Rome te gaan. Daarnaast is er een avond waarop je als klas een mythe presenteert en ga je ook creatief aan de slag, door bijvoorbeeld zelf een mozaïek of een fresco te maken.

Toelatingseisen

Je begrijpt waarschijnlijk wel dat het gymnasium doorzettingsvermogen, nauwkeurigheid en een uitstekende taalvaardigheid vereist. De extra vakken vragen meer tijd en energie van jou als leerling. Daarom hanteren we toelatingseisen voor het gymnasium. Meer informatie hierover krijg je bij de teamleider of neem contact op met mevrouw C.E.T. Meeuse.

C.E.T. Meeuse

C.E.T. Meeuse

docent Latijn