Ondersteuning & begeleiding

Elke leerling krijgt standaard hulp en begeleiding op maat aangeboden. Dat betekent dat je met al je vragen en problemen waar je op school tegenaan loopt, bij iemand terecht kunt.

Jouw eerste aanspreekpunt op school is je eigen vertrouwde mentor. Hij/zij houdt niet alleen je cijfers in de gaten, maar vindt het ook belangrijk dat jij het naar je zin hebt op school. Met plezier naar school gaan is een voorwaarde voor het halen van mooie cijfers. Zijn er problemen met je gezondheid, in de thuissituatie of heb je meer hulp nodig bij het leren, dan gaat je mentor in overleg met je teamleider en de co√∂rdinator onderwijsondersteuning (COO). De COO bekijkt wie jou tijdelijk kan ondersteunen op school. Dit kan bijvoorbeeld een leerlingbegeleider of trajectgroepbegeleider zijn.

Daarnaast zijn er mensen aan de PM verbonden die je ondersteunen en begeleiden als dat nodig is: het schoolmaatschappelijk werk, de jeugdverpleegkundige, de schoolpsycholoog of de ambulant begeleider. Met elkaar werken we aan een schooltijd waar jij later met plezier op terugkijkt.