Twee leerlingen snijden fruit in het praktijklokaal van de PM Beroepscampus

Vmbo

Leren door te doen. Dat is typisch vmbo op de CSG Prins Maurits. Je zit niet alleen met je neus in de boeken, maar gaat binnen en buiten de school aan de slag met je handen! Samen ontdekken we jouw unieke talenten. 

Leerlingen met het profiel Zorg & Welzijn krijgen les in de PM Beroepscampus

Hé aanpakker!

Ga jij volgend jaar naar het vmbo? Wat leuk! Er is zoveel te ontdekken voor een aanpakker zoals jij. Misschien droom je wel van een eigen bedrijf of vind je het heerlijk om te koken. Het leuke aan het vmbo is dat je naast theorie veel praktische lessen krijgt, zodat je ook weet hoe het écht is.

Op het vmbo bij de PM draait het om samen leren door te doen. In klas 1 en 2 ga je met je klasgenoten alles ontdekken over de 8 profielen waaruit je later een keuze gaat maken. Dit doen we met praktijklessen, gastlessen en werkbezoeken. 

Een leerling van het vmbo profiel Economie & Ondernemen zit achter een laptop

Braakballen uitpluizen...

Op het vmbo gaan we soms als echte wetenschappers aan de slag om een braakbal uit te pluizen en de botjes weer in elkaar te passen tot een compleet skelet. Zo ontdekken de leerlingen wat er op het menu staat van de uil. Wel neusje dicht, want al die dode restjes geven toch een geurtje af!

De uil is een echte vleeseter, een roofvogel die bovenaan de voedselketen staat. Hij eet vooral muizen. Wist je dat een uil goed kan horen en zijn kop bijna 270 graden kan draaien? Dat is handig om zijn prooi te kunnen vinden. Geruisloos vliegt hij aan en grist met zijn scherpe klauwen een muisje mee, om dat vervolgens ergens in een boom met huid en haar te verorberen... Of beter gezegd: hij slikt de muis in één keer door. De onverteerbare restjes, zoals haren en botjes, spuugt hij na een paar uur weer uit: de braakbal.

"De praktijkuren zijn gewoon super! Even wat anders."
Anna-Lena topleerling
Twee jongens solderen in het praktijklokaal in Middelharnis

Maatwerk

De middelbare school kan soms best een uitdaging zijn. Het leren lukt even niet zo goed of je moet erg wennen dat je zoveel zelf moet doen.

Je mentor is een docent die samen met jou optrekt om je zo goed mogelijk te helpen. Bijvoorbeeld bij het maken van een huiswerkplanning, maar ook om samen met jou een goede keuze te maken voor een profiel en vervolgopleiding.

Ontmoet de teamleiders

A. Zijlstra-Groenewoud

A. Zijlstra-Groenewoud

Teamleider vmbo
M.J. de Jonge

M.J. de Jonge

Teamleider vmbo

Kom naar het vmbo!