Vmbo

Leren door te doen. Dat is typisch vmbo op de CSG Prins Maurits. Je zit niet alleen met je neus in de boeken, maar gaat binnen en buiten de school aan de slag met je handen! Samen ontdekken we jouw unieke talenten. 

Zorg & Welzijn

Hé aanpakker!

Ga jij volgend jaar naar het vmbo? Wat leuk! Er is zoveel te ontdekken voor een aanpakker zoals jij. Misschien droom je wel van een eigen bedrijf of vind je het heerlijk om te koken. Het leuke aan het vmbo is dat je naast theorie veel praktische lessen krijgt, zodat je ook weet hoe het écht is.

Op het vmbo bij de PM draait het om samen leren door te doen. In klas 1 en 2 ga je met je klasgenoten alles ontdekken over de 8 profielen waaruit je later een keuze gaat maken. Dit doen we met praktijklessen, gastlessen en werkbezoeken. 

Economie & Ondernemen

Insecten eten met klasgenoten

Op het vmbo werken we in allerlei projecten. Tijdens een project over Voeding denk je natuurlijk niet meteen aan meelwormen of een gefrituurde sprinkhaan. Het zal je misschien verbazen, maar er werd zelfs gesnoept van deze kleine beestjes.

Het is wel even wennen natuurlijk, maar alle leerlingen hebben een knapperig insectje geprobeerd. Wist je dat insecten super voedzaam zijn en dat ze met een beetje fantasie gewoon naar nootjes smaken? Na deze proeverij hebben we in groepjes een gezonde maaltijd bedacht. Als afsluiting kookten we gezellig met elkaar, om het daarna natuurlijk samen op te eten. De meesten vonden dat tóch lekkerder dan een knapperig krekeltje!

"De praktijkuren zijn gewoon super! Even wat anders."
Anna-Lena topleerling
Dit is een titel

Maatwerk

De middelbare school kan soms best een uitdaging zijn. Het leren lukt even niet zo goed of je moet erg wennen dat je zoveel zelf moet doen.

Je mentor is een docent die samen met jou optrekt om je zo goed mogelijk te helpen. Bijvoorbeeld bij het maken van een huiswerkplanning, maar ook om samen met jou een goede keuze te maken voor een profiel en vervolgopleiding.

Ontmoet de teamleiders

A. Zijlstra-Groenewoud

A. Zijlstra-Groenewoud

Teamleider vmbo
M.J. de Jonge

M.J. de Jonge

Teamleider vmbo

Kom naar het vmbo!