Pro

Op het praktijkonderwijs bij de CSG Prins Maurits werken we aan jouw ontwikkeling met levensechte, praktische lessen en stage.

Doen!

Op de pro-afdeling bij de PM leer jij nieuwe dingen door te doen! Je krijgt naast les uit het boek, vooral praktische lessen. Je leert bijvoorbeeld hoe je voor jezelf kunt zorgen door een maaltijd te maken. Maar we kijken ook wat jij kunt betekenen voor een oude buurvrouw bij jou in de straat.

De leraren helpen jou als dat nodig is en natuurlijk heb je klasgenoten die voor je klaar staan! Samen werken we de komende jaren aan je zelfstandigheid, zodat jij later goed voor jezelf kunt zorgen. De lessen vinden plaats op verschillende locaties o.a. op de Beroepscampus. We hebben een gezellige pro-aula, maar als je wilt kun je ook naar de grote aula voor alle leerlingen.

"Leren door te doen en doen in het echt!"
Meneer Sies Teamleider Praktijkonderwijs

Jij doet er toe!

Het leuke en unieke aan het pro bij de PM is dat jij voor echte bedrijven aan de slag gaat. Jij bent van waarde voor bedrijven en hun klanten! En alles wat je leert, doet er toe. Het is niet voor niets.

Onze hovenier en timmerman gaan met je mee naar partners uit de regio om te werken in het echt. Je krijgt verantwoordelijkheid, omdat de producten die je maakt ook echt gebruikt gaan worden. En jij helpt de klanten echt verder door bijvoorbeeld de spullen af te rekenen bij de kassa. Hoe leuk is dat!

En daarna?

Na 5 of 6 jaar ben jij klaar op het pro. Je hebt in de afgelopen jaren nieuwe dingen geleerd en ontdekt wat jij goed kunt. Samen met je mentor en ouders/verzorgers kijken we naar een volgende stap.

Het kan zijn dat je aan het werk gaat met de certificaten die je hebt gehaald. Sommige leerlingen kunnen en willen verder leren. Zo kun je bij ons al je MBO1 diploma halen.

Gezellig in de klas!

Even praktisch...

Je kunt niet zomaar naar het pro, maar moet hiervoor worden toegelaten. De toelating van iedere pro-leerling is maatwerk, neem daarom voor meer informatie contact op met de school.

"Wist je dat wij op Goeree-Overflakkee de enige school zijn met een pro-afdeling?"

Ontmoet de teamleider

T.U. Sies

T.U. Sies

Teamleider praktijkonderwijs

Zien we je volgend jaar?