Een dag op de PM...

Om kwart over acht ’s morgens begint de Prins Maurits te ontwaken. De eerste leerlingen uit Tholen en Numansdorp komen vanaf de bushalte aanlopen en de snelle fietsers vanuit Oude-Tonge, Bruinisse en Ouddorp draaien het plein op. Deze leerlingen zetten hun fiets netjes weg in de gekleurde fietsenrekken en gaan op weg naar hun kluisje om hun jas op te bergen.

Bij binnenkomst zie je op de informatieborden dat je je deze week kunt inschrijven voor een voetbaltoernooi en voor een concert in De Doelen.

Langzaam beginnen de aula en de gangen zich te vullen en hoor je de eerste bel. Tijd om naar de les te gaan. Sommige leerlingen van het vmbo pakken hun werkkleding voor de praktijklessen in de bouw of in de keuken. Andere leerlingen gaan via de trap richting een theorievak op de eerste of tweede verdieping.

Bij het lokaal staat de docent in de deuropening om je te ontvangen. Na de dagopening is je schooldag begonnen en start je met de eerste twee lesuren.

Om 10.05 uur heb je alweer pauze. Sommige leerlingen gaan direct richting de aula om iets te kopen in de gezonde schoolkantine ‘Prins Heerlijk’. Andere leerlingen halen de voetbal op bij de conciërge, zodat ze zich kunnen uitleven in de pannakooi. Bij mooi weer zitten leerlingen ook vaak buiten op de bankjes.

Na weer twee lesuren is het tijd voor de lunch in het lokaal en daarna volg je de laatste paar lesuren van de dag. Was je op de basisschool vaak nog elke dag om dezelfde tijd uit, op de middelbare school kan het zijn dat je de ene dag om 15.20 uur uit bent en weer een andere dag om 12.40 uur. Geen dag is dus hetzelfde; elk uur heb je een andere docent en een ander vak. De ene dag mag je wat later beginnen en de andere dag ben je weer wat eerder uit.

Voor sommige leerlingen is het nu tijd om de bus te halen. Andere leerlingen hebben nog een afspraak voor de leerlingenraad, of ze gaan oefenen met het schoolkoor. Er zijn ook nog leerlingen die op school blijven om alvast het huiswerk te maken voor de volgende dag. Ze krijgen daar hulp bij van leerlingen uit de bovenbouw. Als jij de deur uitloopt, zegt de mevrouw van de schoonmaak nog vriendelijk gedag. Zij zorgt ervoor dat het gebouw weer kraakhelder is voor een nieuwe schooldag.

Nu weet je alvast een beetje hoe een schooldag op de PM verloopt!

"Hopelijk tot snel op de PM!"
Meneer Hanzen, brugklascoördinator