Technasium

Ga je straks naar havo of vwo en vind je techniek, technologie en de exacte vakken leuk? Ben je nieuwsgierig en wil je naast het leren ook actief bezig zijn? Dan is het Technasium iets voor jou!

Levensecht

Op het Technasium volg je naast de normale vakken het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O). Je werkt in groepjes aan levensechte projecten. De opdrachtgever van zo’n project is een bedrijf dat de leerlingen van het Technasium vraagt om een creatieve en innovatieve oplossing voor een probleem. Bij de start van een project breng je vaak een bezoek aan het bedrijf of komt de opdrachtgever langs om erover te vertellen. Aan het eind presenteer je jullie resultaten aan de opdrachtgever.

Denken en doen

Het Technasium is gericht op denken en doen. Er is dus aandacht voor denken, maar je steekt ook de handen uit de mouwen. Je leert de kennis die je hebt opgedaan te gebruiken in de praktijk én je werkt aan de uitvoering van jouw ideeën. Je werkt in een team aan echte, actuele opdrachten die tot concrete resultaten leiden. Zo leer je de kennis die je in andere (exacte) vakken opdoet, direct te gebruiken. Het onderwijsprogramma van het Technasium prikkelt je verstand, creativiteit, nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen. Je leert samenwerken, organiseren, presenteren én duurzaam denken en handelen. Belangrijke vaardigheden in een veranderende wereld vol technologie.

A.P.L. Tanis-Bijleveld

A.P.L. Tanis-Bijleveld

Technator
L.S.E. Peters

L.S.E. Peters

Technator