... met je nieuwe school!

Als je in groep 8 zit, ga je een keuze maken voor een nieuwe school. Sommige weten in groep 7 al naar welke school ze gaan, maar voor andere is de keuze nog niet gemaakt. Het is altijd spannend om een nieuwe school te kiezen. Hoe fijn is het om dan al een keer kennis te maken op de middelbare school.

Op de PM organiseren we het hele schooljaar verschillende activiteiten, zodat je ons alvast leert kennen. Zo zijn er ontdekmiddagen waar je allerlei lesjes kunt volgen, op de VO-dag bezoek je met je basisschool de PM en natuurlijk is er de open dag: je kunt de school dan bekijken met je ouders.

Ontdekmiddagen

Dit schooljaar zijn er 4 ontdekmiddagen. Op een ontdekmiddag loop je een dagje mee bij ons op school en krijg je informatie.

Ontdekmiddagen zijn altijd op woensdag. De data zijn:

  • 9 oktober 2024

  • 16 oktober (vmbo)

  • 20 november 2024 (Technasium)

  • 12 februari 2025

Masterclass

Verveel jij je weleens op de basisschool? Probeer je dingen graag zelf uit? Heb je zin in iets nieuws en uitdagends? Bedenk jij in twaalf weken een oplossing voor een levensecht probleem? Dan zit je goed bij de masterclass van de PM.

Twaalf vrijdagmiddagen krijg je twee uur de tijd om je tanden in een probleem te zetten en het van alle kanten te bekijken. Ondertussen leer je allemaal nieuwe dingen. Wat dacht je van aantekeningen maken, zoeken op internet en - helemaal aan het eind - jullie oplossing presenteren aan je ouders? Dit doe je allemaal onder begeleiding van enthousiaste vwo-leerlingen van onze school. Zij volgen - ook als extra uitdaging - het programma Xplore. Ze maken en geven de lessen die jij krijgt en ze begeleiden jouw groepje. Uiteraard onder toezicht van onze docenten.

Dit jaar zal de Masterclass op 6 december van start gaan. Inschrijven is verplicht en is vanaf september 2024 mogelijk.

Het thema van 2024

Getalenteerde groep 8-leerlingen hebben tijdens twaalf bijeenkomsten op de PM allerlei onderzoeken uitgevoerd rondom het thema duurzaamheid. Deze onderzoeken werden gedaan onder leiding van acht betrokken leerlingen uit vwo 5. Met veel enthousiasme wisten zij de groep 8’ers uit te dagen met ingewikkelde breinbrekers. De toekomstige brugklasleerlingen hebben een eigen onderzoek uitgevoerd en daarmee onderzoeksvaardigheden aangeleerd. Tijdens de feestelijke afsluitende bijeenkomst, presenteerden de groep 8-leerlingen hun onderzoek aan ouders en belangstellenden. Zo hoorden de ouders meer over o.a. biologische landbouw, een duurzame school, watervervuiling, zwerfafval, zeespiegelstijging, verpakkingsmaterialen en vegetarisme.

"Als ik straks in vwo 5 zit, wil ik ook een eigen Masterclass gaan geven!"
Anna 11 jaar

Kom jij naar de PM?

Heb je gekozen voor de PM? Leuk! Voor de zomervakantie nodigen we je uit voor een middag waar je kennis maakt met je mentor en nieuwe klasgenoten. Zo zie je, er zijn voldoende momenten om alvast kennis te komen maken met de PM!
Aanmelden voor het volgende schooljaar moet voor 1 april.