Havo

De havo op de PM is de plek waar je niet alleen leert door met je neus in de boeken te zitten. Wat je hebt geleerd gebruiken in de praktijk maakt het pas echt interessant! Samen leren we de wereld verkennen.

Drie havo-leerlingen werken samen Aan de slag met een project

Uitdaging voor jou!

Kom je bij ons naar de havo, dan kun je rekenen op veel levensechte projecten uit de praktijk! Je kiest zelf hoe je jouw ontwikkeling wilt verrijken. Kies je voor bètatechniek of ga je liever de economische en maatschappelijke kant op?

Je leert hier meer over in het vak Onderzoek & Ontwerpen (Technasium) of Verrijk & Praktijk. Je kunt bijvoorbeeld een project krijgen waarbij je een flyer ontwikkelt in verschillende talen, je een evenement organiseert of een klimbos ontwikkelt. Je hebt te maken met een echte opdrachtgever! 

"De PM is een plek waar ik echt 100% mijzelf kan zijn"
Bron: Pexels

Cultuur snuiven in Aken

Op de havo zijn we ondernemend! Zo kun je in havo 2 een dag naar de Duitse stad Aken. Hoe leuk is het om de theorie die je in het klaslokaal leert in de praktijk toe te passen? Voor de vakken aardrijkskunde, Duits en tekenen mag je op onderzoek uit in Duitsland. Leren in de échte wereld dus! We geven je een inkijkje:

De leerlingen maakten kennis met verschillende wijken in Aken, doken de geschiedenis van de stad in en sommige groepjes liepen een ‘fonteinenroute’. Ondertussen beantwoordden de leerlingen diverse vragen, voerden ze opdrachten uit en werden er ook vragen in het Duits gesteld. Best spannend, maar dit ging heel goed! Uiteraard was er na het harde werken ook tijd voor jezelf. Een rondje struinen over de gezellige kerstmarkt, opwarmen met een ‘heiße Schoko’ of op zoek naar een leuk souvenir voor thuis, het kon allemaal!

Ontdek andere internationale projecten en excursies!

Extra certificaten

Wist je dat je bij ons ook extra certificaten kunt halen? Dit kan handig zijn in de toekomst. Zo zijn wij officieel Vecon Business School en kun je aan de slag met Cambridge English of het Duitse Goethe. Met je profielwerkstuk kun je in havo 5 een échte onderneming opzetten en runnen. Uitdagend en leerzaam!

Keuzes maken!

Het duurt nog even, maar in klas 4 mag je naast een aantal verplichte vakken ook eigen vakken uitkiezen binnen je profiel. Bij elk profiel is er een leuke uitdaging te vinden. Kies je bijvoorbeeld voor het nieuwe vak Natuur, Leven, Technologie, dan kom je van alles te weten over de nieuwste technieken in de geneeskunde, landbouw, ruimtevaart en nog veel meer! Wij helpen je uiteraard bij het kiezen van het juiste profiel en vakken. 

"Op de havo kan elke leerling werk maken van zijn of haar eigen ontwikkeling'"
Meneer Vercammen Teamleider Havo 1 - 3 & docent Aardrijkskunde

Begeleiding

Je mentor helpt je om te ontdekken wat bij je past, maar gaat ook het gesprek met je aan over je bijdrage in de groep, je projecten of bijvoorbeeld je profielkeuze. Met onze eigen methode "Zeg nou zelf!" voor havo en vwo kijken we samen naar je ontwikkeling. Ook als het even niet zo lekker loopt, kijkt je mentor met jou naar een passende oplossing.

Mentoraat voor havo-leerlingen Voorbeeld van een gesprekskaart

Ontmoet de teamleiders

M.A. Vercammen

M.A. Vercammen

Teamleider havo 1, 2, 3
J.T. Holwerda

J.T. Holwerda

Teamleider havo 3, 4, 5

Kom naar de havo!