Aan de slag met FIRST Lego League

Vwo

Academische Vaardigheden, Leadership Conference in Hongarije, een masterclass geven aan groep 8'ers, Oceanografie, een reis naar Rome, sporttoernooien: er zijn zoveel opties om te leren en te ontwikkelen op het vwo!

Vwo leerlingen werken samen op de CSG Prins Maurits Met je projectgroep samenwerken aan een challenge!

Verdiepen & verkennen op het vwo

Verdiep je in de wereld en de medemens. Op het vwo krijg jij hiervoor de kans met projecten, uitwisselingen en activiteiten binnen en buiten school.

Of je kiest voor het technische Technasium of het economische en maatschappelijke Xplore, voor iedereen is er een passende uitdaging. Doe jij bijvoorbeeld mee met de FIRST Lego League? In deze wedstrijd ontwerp, programmeer en bouw je met jouw team een volledig autonome robot. Wie weet win je wel! Of ga je mee naar Engeland voor een talenreis? In een gastgezin word je een week lang ondergedompeld in de Engelse taal en cultuur.

Op het Technasium krijgen vwo leerlingen genoeg uitdaging

Jij bepaalt!

Wist je dat bij de PM je rooster (bijna) zelf bepaalt? Dit komt omdat we werken met een weektaak per vak. Per vak kun je bepalen hoeveel uur je nodig hebt.

Gaat Engels je makkelijk af? Dan kun je ervoor kiezen 2 uur les te volgen. De andere uren kun je dan gebruiken om te werken aan een project of aan een vak wat iets lastiger is. Je tekent per week in voor je vakken. Hoe gaaf is dat!

"Well begun is half done."
Aristoteles

Welke challenge past bij jou?

Hoe werken verkeerslichten? Hoe komt het dat er steeds minder vlinders in Nederland voorkomen? Waarom betalen clubs zoveel voor voetballers? Zomaar wat vragen van onze leerlingen. Welke vraag heb jij? Op de PM krijg je de kans om je te verdiepen in onderwerpen die jij leuk vindt.

Dit noemen wij de challenge. Je bepaalt zelf je leervraag en gaat op onderzoek uit. Soms alleen, maar vaak ook met een groepje.

Vwo leerlingen bouwen samen een robot

Begeleiding

Je staat er natuurlijk niet alleen voor. We werken op het vwo met een stamgroep: wekelijks kom je samen met zo'n 15 andere leerlingen en een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen en kun jij je talenten inzetten om anderen verder te helpen. Je kunt ook altijd terecht bij de teamleiders van het vwo:

T.H. van den Berge

T.H. van den Berge

Teamleider vwo 1, 2, 3
A. Knulst

A. Knulst

Teamleider vwo 4, 5, 6

Kom naar het vwo!