Internationalisering

Droom jij van kennismaken met andere culturen? Ben jij avontuurlijk ingesteld? De PM heeft een netwerk van christelijke scholen in het buitenland waarmee allerlei activiteiten worden gedaan...

Elk jaar zijn er uitwisselingen met scholen uit Hongarije, Duitsland, Frankrijk en Roemeniƫ. En zelfs met scholen uit Canada en India! Tijdens zo'n uitwisseling verblijf je in een gastgezin. Je leert andere culturen kennen en hebt een geweldige ervaring.

De activiteiten met scholen in het buitenland zijn heel divers. Sommige projecten zijn volledig online, soms zijn er leerlingen uit het buitenland te gast of gaan de PM-leerlingen juist zelf naar het buitenland. De ene keer staat een thema centraal, zoals de gezamenlijke geschiedenis van Duitsland en Nederland. Andere reizen staan meer in het teken van vaardigheden zoals wereldburgerschap en onderzoek doen. Zo reisde een groepje leerlingen met stichting RRDF naar India om onderzoek te doen naar de drinkwatervoorziening in een sloppenwijk. Weer anderen reisden met Friedenstimme naar Rusland en met de GZB naar een diaconaal project in Frankrijk.

"Deelnemen aan een internationaal project is waardevol. Je maakt nieuwe vrienden en bekijkt de wereld vanuit een ander perspectief."
Hannah Anker, v4b

De wereld in het klaslokaal

Andere culturen verkennen doen we ook door de wereld het klaslokaal binnen te halen. Door samenwerking met XYourBorders en Globi maken leerlingen op een uitdagende manier kennis met verre oorden. Wat te denken van een themamiddag over China die start met een Chinese maaltijd, een schrijfles Chinese karakters met inkt, perkament en penseel en het leren van Chinese woordjes? En dat allemaal door een geboren Chinese mevrouw in traditionele kleding. Gaaf toch?

Chinese les