Mavo

Als je op de mavo zit, dan werk je graag met je hoofd én met je handen. Op de PM krijg je daarom theoretische én praktische vakken die we koppelen aan de wereld om ons heen.

Theorie en praktijk

Op de mavo helpen we je te ontdekken wat bij jou past. Misschien wil je wel een eigen bedrijf beginnen of ga je graag aan de slag als kapster.

Om je hierbij te helpen, krijg je bij ons een extra praktijkvak (PGP). Door stages, projecten en excursies maak je kennis met allerlei beroepen. Je kijkt en helpt bijvoorbeeld mee bij een bedrijf, de gemeente of een verzorgingstehuis. Zo zie je hoe het er aan toe gaat en of het iets voor je is! Dit kan je helpen bij het kiezen van een profiel en later een studie.

Zelf een escape-room maken!

Wat is een escape-room eigenlijk en hoe werkt het? Met een groepje werkten we 8 weken lang aan het ontwerpen en het maken van een escape-room! Een leuk project uit de praktijk.

Om dat uit te zoeken, hebben we eerst een aantal escape-rooms zelf gespeeld op het schoolplein en in de klas. Daarbij ontdekten we dat het vooral gaat om logisch nadenken en het oplossen van puzzels. Superleuk om te doen. Daarna hebben we zelf een escape-room ontworpen en gemaakt.

Mavo leerlingen werken aan een project
"Wist je dat de theoretische leerweg een andere naam voor de mavo is?"

We doen het samen

Bij ons ontdek je wat jij leuk vindt, waar je goed in bent en wat je graag zou willen leren. Zo leer je te organiseren, te plannen, samen te werken en om te gaan met anderen.

Het kan soms lastig zijn om je huiswerk te plannen of het lukt niet om goed samen te werken met je projectgroep. Je mentor is er om jou te helpen! Met persoonlijke begeleiding hopen we jou een mooie tijd te bieden bij ons.

"Ik vond het in de kinderopvang zoveel leuker dan ik had verwacht!"
Marilène Hameeteman Mavo 4

Mavo of havo?

Heb jij een mavo/havo advies en weet je niet goed wat je moet kiezen? Samen met je ouders ben je welkom om te bespreken wat een verstandige keuze is. Als je start op de mavo, is het ook mogelijk om later over te stappen naar de havo. Je mentor zal je hierbij helpen!

Ontmoet de teamleiders!

K.M.C. van Alphen-van de Velde

K.M.C. van Alphen-van de Velde

Teamleider mavo 1, 2
A.D.P. van der Sluijs

A.D.P. van der Sluijs

Teamleider mavo 3, 4

Kom naar de mavo!