
PM Beroepscampus

Ga je naar het vmbo? Dan krijg je ook les op de PM Beroepscampus! Met de samenwerking in de Beroepscampus, kunnen we jou keuze geven uit 8 profielen.
Het mooie is dat je niet meer hoeft te kiezen voor of een passend profiel of een passende school omdat we alle profielen nu aanbieden. Op het vmbo kun je heel veel kanten op. Wil jij later werken als verzorgende bij CuraMare? Of aan de slag als monteur bij Auto Koese in Sommelsdijk? Samen ontdekken we jouw talent.
De CSG Prins Maurits en RGO bieden beiden het vmbo-onderwijs aan op de Beroepscampus. Werken aan jóuw toekomst, dat vinden we belangrijk! Op de Beroepscampus kun je vooral veel praktijkervaring opdoen, naast het leren uit boeken. Je krijgt als leerling van het vmbo (met de mogelijkheid voor een doorlopende lijn naar het mbo) maximale kansen om jezelf te ontwikkelen en uit te groeien tot die uitstekende vakvrouw of vakman.
Door de unieke samenwerking tussen de CSG Prins Maurits en RGO kun je als vmbo-leerling kiezen uit een breed pakket van 8 beroepsgerichte profielen. Je schrijft je in bij de vo-school naar keuze (PM Beroepscampus of RGO Beroepscampus) en kunt voor alle aangeboden profielen een vmbo-diploma van je eigen school halen. Jij kiest dus zelf welke school bij jou past!

Welk profiel kies jij?
Het kiezen van een profiel is best lastig. Er zijn zoveel dingen interessant en leuk.
Klas 1 en 2
In klas 1 en 2 maak je in de lessen profieloriëntatie kennis met de beroepsprofielen op jouw eigen school. Kies je voor de PM Beroepscampus dan vinden de meeste vakken plaats op de CSG Prins Maurits en een aantal vakken op de Beroepscampus. Bijna alle lessen van RGO Beroepscampus vinden plaats op de Beroepscampus. Ook de algemeen vormende vakken zoals Nederlands en wiskunde.
Klas 3 en 4
De samenwerking tussen CSG Prins Maurits en RGO wordt voor jou goed zichtbaar vanaf klas 3. Dan kies je een profiel om je verder in te specialiseren. Hierbij volg je, als leerling van CSG Prins Maurits óf RGO, alle beroepsgerichte vakken in het gebouw van de Beroepscampus. Tijdens deze profiellessen kun je les krijgen van een docent van de andere school en zitten leerlingen van de CSG Prins Maurits en RGO bij elkaar in de klas.

8 profielen
PM Beroepscampus verzorgt in leerjaar 3 en 4 de profielen:
Economie & Ondernemen
Zorg & Welzijn
RGO Beroepscampus verzorgt in leerjaar 3 en 4 de profielen:
Bouwen, Wonen & Interieur
Dienstverlening & Producten
Groen
Horeca, Bakkerij & Recreatie
Mobiliteit & Transport
Produceren, Installeren & Energie
De leerlingbegeleiding en de algemeen vormende vakken worden door jouw eigen school verzorgd.
Download hier de gezamenlijke brochure.
Kledingvoorschriften Beroepscampus
Op onze school willen we dat iedereen fijn kan leren en werken. Leerlingen mogen kleding dragen die ze zelf prettig vinden. Jij bent dus vrij om eigen keuzes te maken. Er zijn wel enkele uitzonderingen.
Kies kleding die past bij de geldende fatsoensnormen. Als dit niet het geval is, kun je de opdracht krijgen iets anders aan te trekken.
Draag geen hoofddeksels, piercings, neusknopjes of een sterk afwijkende haarkleur in school. Overigens; bij andere scholen binnen de Beroepscampus gelden andere regels op dit vlak. We vragen hiervoor begrip en respect.
Bij sommige praktijkvakken zijn in verband met veiligheid, hygiëne, beroepsethiek en uniformiteit extra kledingeisen. Die regels gelden dan alleen in het betreffende praktijklokaal. Denk aan het dragen van speciale werkkleding en regels rondom sieraden, lang haar et cetera. De docent zal leerlingen hierover informeren. Hieronder staat het document ‘Kledingvoorschriften praktijkruimten Beroepscampus’ waarin de details te vinden zijn.


Een geslaagde snuffelstage
Een van de manieren om meer te ontdekken over een beroep, is een snuffelstage. Nathasja ging aan de slag bij Zeelenberg Architectuur, wat past bij haar profiel BWI. En wat waren ze blij met haar!
"Ze heeft ons verrast met haar enthousiasme, werklust, kennis en vaardigheden. In nog geen week tijd maakte zij interieurontwerpen voor een vakantiewoning. We kregen een prachtige presentatie met een moodboard, plattegronden, 3D impressies, kleurenschema, lichtplan, meubellijsten en ook nog een advies over milieuvriendelijke daken. Klasse! Deze dame komt er wel."
En welk beroep zou jij willen ontdekken? Wij helpen je bij deze keuze!
Benieuwd naar het vmbo?
Wat is de Beroepscampus precies?
De Beroepscampus is dé plaats waar het voortgezet onderwijs, het mbo, het regionale bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties én de gemeente Goeree-Overflakkee zorgen voor beroepsgericht onderwijs voor de grote regio. Jij wordt hier opgeleid tot vakmens. Door samenwerking is het gelukt je keuze te geven uit 8 profielen en kun je straks makkelijk een vervolgopleiding kiezen.
Vergaderruimtes, kantoren en beursvloer
De Beroepscampus is een samenwerking tussen ondernemers, overheid en het onderwijs; de 3 O's. Dit is niet iets wat we zeggen, maar doen! Daarom kunnen ondernemingen en instellingen gebruik maken van vergaderruimtes, kantoren en de beursvloer in de Beroepscampus. Maar we vragen daar wel iets voor terug: een bijdrage aan een praktijkgerichte les voor een van de profielen. Bij interesse kan er contact worden opgenomen met mj.dejonge@csgpm.nl. Neem ook eens een kijkje op de website van de Beroepscampus.
"Van lokale talenten naar wereldse vakmensen!"
