PMdoet

18 maart 2024

Afgelopen donderdag hebben de leerlingen van kb2 de handen uit de mouwen gestoken tijdens PMdoet.

Deze dag is afgeleid van de jaarlijkse NLdoet die vrijdag 15 en zaterdag 16 maart door het Oranjefonds werd georganiseerd. In het kader van loopbaanoriëntatie gingen de leerlingen een dag op pad om iets te betekenen voor bewoners, organisaties en bedrijven in de directe omgeving van de school.
De dag werd in de aula geopend door Marco de Jonge, aan de hand van het schilderij ‘’De zeven werken der barmhartigheid’’ van Meester van Alkmaar. De kernboodschap was om je als christen belangeloos in te zetten voor de ander. Precies wat er tijdens deze dag werd gedaan.
De leerlingen mochten zelf kiezen waar ze die dag heen gingen. Zo werden er taarten en broodjes gemaakt bij Bakker Koese. ‘’Het bakkersvak verliest aan populariteit, we hopen op deze manier jonge bakkers enthousiast te maken’’, aldus bakker Niels Koese. Een greep uit de activiteiten; bij de Scheepswerf in Middelharnis werden materialen opgeruimd en gevaren, op school is een lunch verzorgd voor ouderen en werden er spelletjes gespeeld, er is versiering opgehangen voor Koningsdag in Middelharnis, etc.
We zijn de instanties en bedrijven die meewerkten dankbaar; De Mekkerstee, Broer en Zus, het Streekmuseum, de Zuidwester, School met de Bijbel Sommelsdijk, de Scheepswerf, Plus Slingerland, Oranjevereniging Middelharnis, Nieuw Rijsenburgh, Goed voor Goed, de Jonge Spartaan, de Bonte Koe, de Bibliotheek en Bakker Koese.
Aan het eind van deze dag kwamen de leerlingen en de begeleidende docenten voldaan terug op school. Ze kregen nog een bedankje voor hun geweldige inzet.

Volgende bericht

PriMa!
27 februari 2024

PriMa!