Technasium-opdracht

24 juni 2024

PM-leerlingen winnen prijs met Technasium-opdracht voor #KrachtvanFeyenoord

In maart hebben Technasiumleerlingen van de CSG Prins Maurits een opdracht van #KrachtvanFeyenoord gekregen voor het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O). In april was de officiële aftrap met een paar honderd leerlingen van verschillende middelbare scholen. De leerlingen gingen de strijd met elkaar aan bij het maken van een gezonde snack en het ontwikkelen van een spel. De beste ontwerpen werden uitgenodigd voor de finale in De Kuip.

De Technasiumleerlingen van de CSG Prins Maurits waren door naar de finale! Jens, Celius en Sophie hebben een prijs gewonnen met het door hun bedachte spel. Het doel van het spel is om de leerachterstand in de groepen 5 t/m 8 te verminderen. Met het spel ga je voetballen of basketballen en om de 30 seconden wordt er een vraag gesteld aan de coach van het team. Als hij/zij deze vraag goed heeft, kan hij/zij kiezen tussen een superpower of handicap. Voorbeeld van een superpower is dat goals dubbel tellen voor 30 seconden en een voorbeeld van een handicap is dat er een speler van het andere team uit moet.
De jury was super enthousiast over het spel. De leerlingen hebben tickets voor een Feyenoordwedstrijd gewonnen.

Met #KrachtvanFeyenoord worden sociaal-maatschappelijke programma’s ingezet om levens te veranderen. Om mensen in beweging te brengen. Om bij te dragen aan een betere toekomst voor supporters, inwoners van Rotterdam op het gebied van sport, onderwijs en werk.

Het Technasium is voor leerlingen (havo/vwo) die techniek en exacte vakken leuk vinden. Op het Technasium volg je naast de normale vakken het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O). Je werkt in groepjes aan levensechte projecten met een opdrachtgever van buitenaf. Het onderwijsprogramma van het Technasium prikkelt je verstand, creativiteit, nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen. Je leert samenwerken, organiseren, presenteren én duurzaam denken en handelen. Belangrijke vaardigheden in een veranderende wereld vol technologie.