Ladies Circle in actie!

31 oktober 2023

Ladies Circle in actie!

De dames van de Ladies Circle Goeree-Overflakkee hebben de afgelopen tijd niet stil gezeten. Ze zijn de strijd aangegaan tegen menstruatiearmoede.

Menstruatieproducten als tampons en maandverband zijn erg duur. Dat houdt in dat niet iedereen daar toegang tot heeft, terwijl ze het wel nodig hebben. Eén op de tien meisjes heeft namelijk geen geld voor menstruatieproducten. Dit houdt in dat zij tijdens hun menstruatie thuisblijven van werk en school. Dat betekent dus dat ze veel dingen missen. Dat vonden de dames van de Ladies Circle Goeree-Overflakkee niet kunnen en dus zijn ze in actie gekomen. De actie begon op ‘wereld menstruatiedag’ (28 mei) en de hele zomer zijn de dames bezig geweest. “We stonden bij de Plus en Kruidvatlocaties in Middelharnis”, laten de dames weten. “We zijn daar in gesprek gegaan met mensen om het belang van de actie duidelijk te maken. De eerste reactie was heel vaak toch een stukje ongeloof; ‘Speelt dat hier?’. Maar als ze dan de winkel uitkwamen hadden ze toch een paar pakken maandverband meegenomen om te doneren. Dan hebben ze tijd gehad om erover na te denken en dan is het toch wel schrijnend als je beseft dat te veel vrouwen geen toegang hebben tot deze producten.”

Goede actie

Het moge duidelijk zijn dat de actie een goed initiatief is vanuit de Circle. Dat vindt ook Erik Olislagers, hij is voorzitter van het College van Bestuur van de CSG Prins Maurits. “Wij vinden het van groot belang dat voor ieder meisje in de school menstruatieproducten beschikbaar zijn. We dragen deze mooie actie dan ook een warm hart toe. En we bedanken de dames van de Ladies Circle voor hun inzet.”

Producten beschikbaar bij de balie

Wanneer je gebruik wenst te maken van menstruatieproducten, dan zijn deze gratis voor jou ter beschikking op school. Je kunt ze vinden in het kastje naast de kluisjes bij de balie. Hier kun je meenemen wat je op dat moment nodig hebt.