Opening Beroepscampus

12 september 2022

15 september 2022 is het eindelijk zover; de Beroepscampus wordt officieel geopend. Nu het noordelijk deel ook klaar is, kunnen al onze vmbo-leerlingen een PM-diploma halen in wel 8 profielen. Met behoud van de eigen identiteit, geven we als PM op die manier maximale kansen aan alle vmbo-leerlingen om uit te groeien tot die uitstekende vakvrouw of vakman die hard nodig zijn voor heel Nederland.

Alle 8 profielen

Ze kiezen na 2 jaar een passend profiel vanuit een vertrouwde PM-omgeving; een droom die nu werkelijkheid is! We zijn ontzettend trots en blij dat we door middel van samenwerking de volgende profielen kunnen aanbieden:

  • Bouwen, Wonen & Interieur (BWI)

  • Dienstverlening en Producten (D&P)

  • Economie & Ondernemen (E&O)

  • Groen (GR)

  • Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR)

  • Mobiliteit & Transport (M&T)

  • Produceren, Installeren & Energie (PIE)

  • Zorg en Welzijn (Z&W)

Een gedeelte van de lessen wordt gevolgd in de vertrouwde leeromgeving aan de Konigin Julianaweg. De praktijklessen vinden plaats in de moderne, nieuwe lokalen aan de Langeweg 111.

Wat is de Beroepscampus precies?

De Beroepscampus is dé plaats waar het voortgezet onderwijs, het mbo, het regionale bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties én de gemeente Goeree-Overflakkee zorgen voor beroepsgericht onderwijs voor de grote regio. Leerlingen en studenten worden hier opgeleid tot vakmensen. Zo zijn ze straks klaar voor een goede baan in de buurt! Door samenwerking kunnen we meer aanbieden en is ook de doorstroom na het behalen van het vmbo-diploma gemakkelijker.

Leerlingen van het profiel Economie & Ondernemen

Keuze voor middelbare school blijft

Met de komst van de PM-Beroepscampus kun je als vmbo-leerling zonder enige beperking worden wat je wil. Natuurlijk zijn en blijven PM en RGO twee aparte scholen met ieder hun eigen schoolcultuur. Op Goeree-Overflakkee valt er wat dat betreft nog echt iets te kiezen en dat is maar goed ook. Dit dankzij de nauwe samenwerking met de collega’s van de RGO!

Wie zich thuis voelt in een duidelijk christelijke school voor voortgezet onderwijs, is op de PM aan het goede adres. Een inclusieve scholengemeenschap waar je op een vertrouwde plek, goed onderwijs krijgt, je vrienden ontmoet en je jezelf op je eigen niveau kan ontwikkelen in waar jij goed in bent.

Wil je meer weten over het vmbo? Neem dan gerust contact op met M.J. de Jonge, teamleider vmbo. Zit je in groep 8 en hoop je volgend jaar naar het vmbo te gaan? Zet dan ook alvast de open dag op 21 januari 2023 in je agenda.

M.J. de Jonge

M.J. de Jonge

Teamleider vmbo
A. Zijlstra-Groenewoud

A. Zijlstra-Groenewoud

Teamleider vmbo