VMBO

VMBO

Home > VMBO

Welkom op het vmbo!

Op de Prins Maurits vind je het beroepsgerichte vmbo.
Heb je een basisadvies of een kaderadvies gekregen in de eindgroep dan komen jullie allemaal bij elkaar in één klas. De klassen zijn relatief klein zodat we veel mogelijkheden hebben om jou te kunnen begeleiden. Door alle leerlingen met een basisadvies en een kaderadvies bij elkaar in één klas te zetten leer je ook van en met elkaar. Je zult zien: je kunt vaak veel meer dan je vooraf had bedacht.

Het vmbo helpt je voor te bereiden op het mbo. Hoe we dat doen?
In leerjaar 1 en 2 ga je gelijk in de praktijk aan de slag. Je maakt kennis met de acht profielen van het vmbo. Je mag aan het eind van klas 2 een keuze maken voor het profiel waar je in verder wilt gaan. (Zie de afdelingsfolder van het vmbo).
Je zit dus niet alleen met je neus in een boek op of een laptop. We zijn ook veel met praktijk bezig. Ook bij Nederlands, Engels en Wiskunde kijken we hoe je dit kunt gebruiken in de praktijk.

Zou het beroepsgerichte vmbo bij jou passen? Geef dan eens antwoord op de volgende vragen.
• Werk jij graag met je handen? Ja of nee?
• Vind jij afwisseling en verschillende dingen kunnen kiezen fijn? Ja of nee?
• Werk jij graag met een mentor of coach in de buurt? Ja of nee?
• Leer jij graag door dingen te doen? Ja of nee?
Heb jij meerdere keren ja geantwoord: dan is het beroepsgericht vmbo van de PM echt iets voor jou.
Heb je ook al van de Beroepscampus gehoord? Als je straks in klas 3 en 4 zit krijg je het praktijkvak op de Beroepscampus. Daar zitten de PM en de RGO samen in het gebouw. (zie folder)

Welk profiel of beroep je ook wilt kiezen: het beroepsgericht vmbo van de PM is een goede start in een veilige omgeving.
Ben je al aangemeld? Gauw doen!

Tot ziens op de PM!

Lees meer over het vmbo in de folders die hieronder staan.