Technasium

Technasium

Home > TECHNASIUM > Technasium

Op CSG Prins Maurits kun je kiezen voor het Technasium!

Ga je straks naar havo of vwo en vind je techniek, technologie en de exacte vakken leuk? Ben je nieuwsgierig en wil je naast het leren ook actief bezig zijn? Dan is het Technasium iets voor jou.
Er is aandacht voor denken, maar je steekt ook de handen uit de mouwen. Je leert de kennis die je hebt opgedaan te gebruiken in de praktijk én je werkt aan de uitvoering van jouw ideeën.

Levensecht
Op het Technasium volg je naast de reguliere vakken, het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O). Bij O&O werk je in groepjes aan levensechte, bètatechnische projecten. Elk O&O-project heeft een opdrachtgever: een bedrijf dat de leerlingen van het Technasium vraagt om een creatieve en innovatieve oplossing voor een probleem. Bij de start van een project breng je vaak een bezoek aan het bedrijf of komt de opdrachtgever langs om erover te vertellen. Aan het eind presenteer je jullie resultaten aan de opdrachtgever.

Denken en doen
Het Technasium is gericht op denken en doen. Je werkt in een team aan echte, actuele opdrachten die tot concrete resultaten leiden. Dat vraagt om activerend onderwijs, gericht op het ontwikkelen van kennis én competenties. Zo leer je de kennis die je in andere (exacte) vakken opdoet, direct te gebruiken. Het onderwijsprogramma van het Technasium spreekt je verstand, creativiteit, nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen aan. Je leert samenwerken, organiseren, communiceren én duurzaam denken en handelen. Belangrijke vaardigheden in een veranderende wereld vol technologie.

Een 10 voor samenwerking
Zoals bij elk vak krijg je bij O&O gewoon cijfers die meetellen. Maar je krijgt niet alleen een beoordeling voor het resultaat. Je persoonlijke inzet en (competentie) ontwikkeling tellen ook mee.

Voorbeelden van problemen die je bij het Technasium kunt oplossen
• Je bent architect en met je team krijg je de opdracht om een 3D-ontwerp van een Tiny House te maken dat ‘off grid’ kan functioneren.
• De brandweer vraagt je als werktuigbouwkundige om een ontwerp voor een blusrobot die ingezet kan worden bij branden in complexe, industriële panden.
• Van een bank krijg je als applicatieontwikkelaar de opdracht een app te ontwikkelen die jongeren leert bewuster met geld om te gaan.
• Als gebiedsontwikkelaar bij de gemeente krijg je de opdracht om een onderzoek te doen dat leidt tot een ontwerpplan voor een klimaatbestendige wijk.