Over ons

Over ons

Home > Over ons

Op CSG Prins Maurits zitten circa 1.550 leerlingen en werken circa 180 medewerkers. De school gaat uit van de Vereniging tot Stichting en Instandhouding van Christelijke Scholen voor Voortgezet Onderwijs op Goeree-Overflakkee.

De leerlingen zijn afkomstig van Goeree-Overflakkee, een deel van de Zeeuwse eilanden, West Brabant, de Hoekse Waard en Voorne-Putten. CSG Prins Maurits is gehuisvest in een modern gebouw, met een goed geoutilleerde mediatheek, een grote aula en veel praktijkruimtes. De school vindt kennisoverdracht, leerlingenzorg en persoonlijkheidsvorming erg belangrijk. 


Geschiedenis
De christelijke scholengemeenschap Prins Maurits (CSG Prins Maurits) is op 1 augustus 1990 ontstaan uit de fusie van de christelijke mavo en havo te Middelharnis, de christelijke lhno 'De Dillenburg' te Middelharnis en de christelijke mavo te Stellendam. Op de fusiedatum werd een vwo-afdeling aan de nieuwe school toegevoegd. Het praktijkonderwijs kwam erbij in 2001. De scholengemeenschap biedt nu vwo, havo, vmbo (met alle leerwegen en leerwegondersteunend onderwijs) en praktijkonderwijs aan.