Busabonnement 2018/2019

Busabonnement 2018/2019

Home > OUDERS > Busabonnement 2018/2019

 Juni 2018

Wilt u weten wat de buskosten voor uw kind zijn?
Dat kunt u nu heel gemakkelijk vinden via deze link.

 

 

Kijk ook op de vervoerspagina voor meer informatie en prijslijsten.

De start van het schooljaar 2018-2019 komt eraan! Natuurlijk wilt u alles hiervoor goed geregeld zien. Ook het reizen van en naar school met openbaar vervoer. In samenwerking met vervoerbedrijf Connexxion bieden wij u de mogelijkheid om een aantrekkelijk geprijsd abonnement aan te schaffen. 

Regio-Abonnementen schooljaar 2018-2019

Connexxion biedt het Regio-Abonnement, dat geldig is binnen een aantal zones: het geldigheidsgebied. Om zo goed mogelijk aan te sluiten op de reisbehoeften van scholieren voor een bepaalde periode is het Regio-Abonnement verkrijgbaar in 4 varianten: WINTER, EXAMEN, SCHOOLJAAR en JAAR. Het tarief is afhankelijk van het aantal dagen waarop gereisd wordt en het gekozen gebied. De scholier betaalt dus alleen voor het deel dat hij echt gebruikt!
De school zorgt voor betaling van Connexxion. De kosten van het abonnement worden door school automatisch in 10 gelijke termijnen van uw bankrekening geïncasseerd. Dit is incl. een servicefee, die Connexxion berekent.

Voor nieuwe leerlingen, die een jaarabonnement willen, is het advies om dit direct bij Connexxion af te sluiten. Het bedrag aan servicekosten is dan niet van toepassing, waardoor deze route voordeliger is. Ook dan bestaat de mogelijkheid om de kosten in termijnen van uw bankrekening af te laten schrijven.

Bestellen in 5 eenvoudige stappen

1. Vul de keuze van het abonnement en de gegevens van de gebruiker in op het aanvraagformulier op de website van school. Voor de bestelling heeft u het 16-cijferig OV-chipkaartnummer nodig van de geldige (persoonlijke) OV-chipkaart van de abonnementgebruiker. Nog geen OV-chipkaart of verloopt deze binnenkort? Bestel dan eerst een OV-chipkaart via www.ov-chipkaart.nl

2. Na het invullen van het aanvraagformulier verzendt u dit direct naar de administratie van de school.
Doet u dit alstublieft vóór 4 juli 2018!
De keuze van het abonnement wordt door de school doorgegeven aan Connexxion. 

3. Connexxion zorgt ervoor dat de scholieren het gekozen abonnement tijdig op hun persoonlijke OV-chipkaart kunnen laden. Daartoe worden de scholierenabonnementen klaargezet als bestelling voor het opgegeven OV-chipkaartnummer. 

4. U ontvangt van Connexxion een mail op het opgegeven mailadres bij de bestelling, dat het abonnement klaargezet is voor gebruik en dat de bestelling opgehaald kan worden bij een OV-chipkaartophaalautomaat. Er zit een ophaalautomaat aan de buitenkant van de bus. Er is ook een ophaalautomaat op school.

5. De scholier laadt het abonnement op de persoonlijke OV-chipkaart en profiteert van een aantrekkelijk geprijsd abonnement. NB: Het is belangrijk, dat er altijd een positief saldo op de OV-chipkaart staat. Het abonnement werkt niet, als er geen tegoed op de OV-chipkaart staat.

Goed om te weten

• De vier varianten van de scholierenabonnementen hebben een eigen vaste ingangs- en einddatum.
• De scholier is zelf verantwoordelijk voor een geldige persoonlijke OV-chipkaart (met pasfoto).
• Defecten aan kaarten of verloren kaarten worden afgehandeld via ov-chipkaart.nl.
• Communicatie over de scholierenabonnementen loopt via de school met Connexxion.
• Om een abonnement te wijzigen of stop te zetten hanteert Connexxion een opzegtermijn van 1 maand. De startdatum van het reisproduct is hierbij bepalend. Een aanpassing van het abonnement geeft u rechtstreeks door aan de school.

Heeft u vragen over de bestelprocedure of een andere vraag, neemt u dan gerust contact op met de administratie van de school.

Hier kunt u uw busabonnement aanvragen

Voor nieuwe leerlingen, die een jaarabonnement willen, is het advies om dit direct bij Connexxion af te sluiten. Het bedrag aan servicekosten is dan niet van toepassing, waardoor deze route voordeliger is. Ook dan bestaat de mogelijkheid om de kosten in termijnen van uw bankrekening af te laten schrijven.