Predicaat Technasium uitgereikt aan CSG Prins Maurits

Home > NIEUWS
16/09/2020

Predicaat Technasium uitgereikt aan CSG Prins Maurits
Havo- en vwo-leerlingen kunnen nu ook in Middelharnis kiezen voor innovatief bètatechnisch onderwijs
CSG Prins Maurits in Middelharnis mag zich vanaf nu officieel Technasium noemen. De school heeft aangetoond aan de kwaliteitseisen te voldoen die door Stichting Technasium gesteld worden aan het predicaat Technasium. Op 16 september werd het predicaat uitgereikt. Vanaf dit schooljaar kunnen havo- en vwo-leerlingen op honderd middelbare scholen, waaronder nu dus ook CSG Prins Maurits, kiezen voor innovatief bètatechnisch onderwijs.

Predicaat Technasium
CSG Prins Maurits heeft afgelopen schooljaar het introductieprogramma om Technasium te worden met goed gevolg doorlopen en ze voldoet aan alle kwaliteitseisen voor predicaatverlening van Stichting Technasium. Met ingang van schooljaar 2020-2021 mag de school daarom het predicaat Technasium voeren. In de brugklas zijn de leerlingen al van start gegaan met het technasiumonderwijs. Met dit predicaat beschikt CSG Prins Maurits over een kwaliteitskeurmerk voor innovatief bètatechnisch onderwijs op havo en vwo.

Predicaatuitreiking
Op woensdag 16 september is het predicaat Technasium officieel uitgereikt aan CSG Prins Maurits door Hanno van Keulen, bestuurslid van Stichting Technasium.
Tegelijk met CSG Prins Maurits kregen drie andere scholen ook het predicaat uitgereikt. Daarmee is het Technasium uitgegroeid tot een landelijk dekkend netwerk van 100 technasiumscholen. De vier nieuwe technasiumscholen zijn: De Breul (Zeist), CSG Prins Maurits (Middelharnis), Huizermaat (Huizen) en Ir. Lely Lyceum (Amsterdam.)
Ria Sluiter, directeur van Stichting Technasium, is zeer verheugd met de toetreding van de vier scholen: “De kersverse technasiumscholen vormen een waardevolle toevoeging aan het landelijke netwerk en ik ben trots dat we deze mijlpaal hebben bereikt. Bovenal ben ik er erg blij mee dat middelbare scholieren overal in Nederland kunnen kiezen voor het Technasium, omdat we met honderd scholen altijd in de buurt zijn”.


Technasiumnetwerk
CSG Prins Maurits is nu volwaardig partner in het landelijke technasiumnetwerk. Technasiumscholen werken samen in 18 regionale netwerken. In een netwerk werken meerdere scholen gezamenlijk aan de ontwikkeling en kwaliteit van hun technasiumonderwijs. Ook zoeken ze actief verbinding met het bedrijfsleven en het hoger onderwijs in de regio.
De vier scholen zijn aangesloten bij het technasiumnetwerk in hun regio. CSG Prins Maurits sluit aan bij netwerk Rijnmond. Daartoe is tijdens de predicaatuitreiking een samenwerkingsconvenant met de andere scholen van het netwerk getekend.

Technasium: bètatechnisch projectonderwijs op havo en vwo
De honderd technasiumscholen bieden aan ruim 35.000 havo- en vwo-leerlingen uitdagend en actueel bètatechnisch projectonderwijs, zodat ze gemotiveerd en goed toegerust zijn voor hun vervolgopleiding. Technasiumleerlingen doen al vroeg ervaring op met uiteenlopende sectoren, beroepen, onderwerpen en vraagstukken binnen de bètatechniek.

Onderzoek & Ontwerpen (O&O)
Voor technasiumleerlingen staat het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) centraal, waarbij ze in teamverband werken aan actuele, levensechte projecten. Dat gebeurt vanaf de brugklas tot en met het examen. Binnen het technasiumonderwijs ontwikkelen leerlingen de competenties en vaardigheden die nodig zijn binnen de bètatechniek, zoals creativiteit, ondernemendheid, communicatie, zelfsturing, samenwerking en projectmatig werken.
De kersverse technasiumdocenten van CSG Prins Maurits worden speciaal opgeleid om het vak Onderzoek & Ontwerpen te geven. Ze hanteren een activerende didactiek en coachen leerlingen bij hun projecten. Ook gaan docenten, samen met bedrijven en organisaties uit de regio, ieder schooljaar nieuwe projecten ontwikkelen voor de leerlingen. De actualiteit en echtheid van de opdrachten vormt de basis van het technasiumonderwijs.

Stichting Technasium
Scholen met het predicaat Technasium zijn aangesloten bij Stichting Technasium. Samen werken zij aan goed en actueel, omgevingsgericht onderwijs. Ook tonen zij elk jaar weer aan te voldoen aan de kwaliteitseisen die gesteld worden aan het predicaat. Alle technasiumscholen en meer informatie is te vinden op www.technasium.nl.