Wereld zonder water

Home > NIEUWS
10/06/2017


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wereld (z)onder water

Donderdag 1 juni is er door havo 5 leerlingen van CSG Prins Maurits een kunstwerk overhandigd. In het kader van een toegepaste opdracht voor het vak tekenen is er in opdracht van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk gewerkt aan een eyecatcher voor in de grote zaal.

Het Watersnoodmuseum staat voor herinneren, leren en vooruitkijken. Het draait daarbij niet alleen om de tragische gebeurtenis uit 1953, maar ook over de actuele water problematiek. Bijna 65 jaar na dato is er wereldwijd nog steeds sprake van ca. 750 overstromingen per jaar, los van droogte of andere problematiek.

Het kunstwerk speelt hierop in door mee te bewegen met deze actuele waterproblematiek. Op de wereldkaart zijn er verschillende symbolen te(ver) plaatsen die daarmee steeds de actuele situatie inzichtelijk maken. Op de achtergrond is een grote golf verwerkt waarmee verwezen wordt naar de enorme kracht en impact van het water.Het kunstwerk is ontworpen en gemaakt door de volgende Havo 5 leerlingen:Yvonne Bin, Maurice de Gast, Jonna van Kempen, Benjamin Moerland, Sasja de Niet, Noah Schilderoort, Marjanne Soeteman, Milou Volders, Tamara de Vos, Leonie Wolfert en Melief de Zwart.

CSG Prins Maurits werkt op vele manieren aan onderwijs in een realistische context. Door middel van dit onderwijsconcept leveren leerlingen niet alleen een bijdrage in de wereld om hen heen, maar doen zij kennis op en werken ze aan algemene en specifieke vaardigheden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor en door leerlingen, neem contact op met CSG Prins Maurits. Maak het ook mee!