Masterclass 2017 in het teken van duurzaamheid

Home > NIEUWS
04/04/2017

Afgelopen vrijdag 24 maart hebben 38 leerlingen uit groep 7 en 8 hun Masterclass-certificaat overhandigd gekregen door 11 getalenteerde Vwo 5 leerlingen van de CSG Prins Maurits.

Gedurende 10 vrijdagmiddagen hebben begaafde leerlingen uit het basisonderwijs intensief gewerkt rondom het thema: ‘duurzaamheid’. Een actueel thema dat in onze huidige maatschappij en wereldwijd een steeds grotere rol speelt. Tijdens de bijeenkomsten werden in groepjes van 3-4 leerlingen uiteenlopende deelthema’s behandeld. Zo werd er onderzoek gedaan naar plastic soep, duurzaam wonen, bio-plastic, duurzame kip, vervoer, recyclen, waterverbruik bij kleding, duurzame energie en zwerfafval. Ondertussen leerden de leerlingen allerlei vaardigheden zoals het zoeken van informatie op internet, hoofd- en deelvragen opstellen, aantekeningen maken, plannen, samenvatten, powerpoint maken en presenteren. De begeleiding van de groepjes was volledig in handen van Vwo 5 leerlingen. Zij verzorgden deze lessen als onderdeel van het programma X5 dat extra uitdaging biedt aan begaafde Vwo-leerlingen.

Vol enthousiasme werden de eindresultaten van de onderzoeken afgelopen vrijdag door de leerlingen gepresenteerd. Er werden uiteenlopende oplossingen getoond waaronder zelfgemaakt bio-plastic en papier, filmmateriaal voor een anti-plofkip-campagne, innovatief ontwerp voor duurzaam wonen en een artistiek kunstwerk van plastic soep. De diversiteit in aanpak en thema’s tussen de groepen zorgden voor een boeiende afsluiting!