Sport & Cultuur

Sport & Cultuur

Home > LEERLINGEN > Sport & Cultuur

Sporttoernooien en -activiteiten
Gedurende het schooljaar organiseren LO-docenten samen met BSM-leerlingen toernooien en sportactiviteiten. Je kunt je hier vrijwillig voor inschrijven. Sommige activiteiten zijn onder schooltijd. Er zijn toernooien voor onder andere basketbal, volleybal, veld- en zaalvoetbal, darts, tafeltennis, badminton en er is een ploegenachtervolging schaatsen voor scholen (SPA). In klas 1 zijn de sportclinics verplicht. In klas 2 zijn het schaatsen en de sportdag verplicht.

Welke sportactiviteiten zijn er buiten schooltijd?

  • Skiën voor leerlingen uit klas 4 (voorjaarsvakantie)
  • Schaatsen
  • Mountainbiken
  • Skeelertocht
  • Surfclinic
  • Freerun
  • Survival challenge parcours


Cultuur: koren, kunst en concerten
Op cultureel gebied is er voor jou van alles te doen en te ondernemen. Je kunt lid worden van een van onze schoolkoren. Meld je als brugklasleerlingen aan voor het onderbouwkoor. Oudere leerlingen kunnen terecht in het midden- of bovenbouwkoor. Onze koren doen mee aan allerlei uitvoeringen, zoals de Christmas Carols in Zierikzee of de Matthäus Passion in Schiedam. Overweeg je muziek als examenvak, profiteer dan van je ervaringen als koorlid. Naast actief muziek maken, valt op onze school ook muziek te beleven. Je krijgt de gelegenheid om concerten te bezoeken. Jaarlijks nodigen we een bijzonder ensemble uit voor een concert op school. En je kunt voor een gereduceerd tarief in De Doelen in Rotterdam kennismaken met een groot orkest.

De Cultuurclub
Sinds augustus 2007 heeft de school een Cultuurclub. Met deze club organiseert de school bijzondere activiteiten voor leerlingen die hun blik willen verruimen. Als lid ontdek je prachtige dingen op het gebied van kunst en cultuur. Voor een klein bedrag bezoek je concerten of bijzondere tentoonstellingen, een stad of een kerk. In de cultuuragenda staan alle aantrekkelijke activiteiten tijdens en na schooltijd. Elke leerling kan hierop intekenen, maar alleen leden kunnen voor de gereduceerde prijs mee. Volg je CKV of een ander kunstvak dan is de Cultuurclub echt een buitenkansje! Zo voldoe je gemakkelijk en goedkoop aan de verplichte onderdelen van deze vakken. 
Deelname aan de cultuurclub kost € 30,-.

Contact: dhr. M.C. van ’t Hoff