MDT

MDT

Maatschappelijke Diensttijd
De Maatschappelijke Diensttijd is de ontdekkingsreis voor jou als jongere naar een betere versie van jezelf. MDT is een erg jong initiatief en sinds 2020 is MDT officieel in Nederland van start gegaan. Sinds 2021 doet de Prins Maurits mee met MDT. Daarmee is de Prins Maurits onderdeel van acht scholen in Nederland waar dit mogelijk is.

Het doel is jongeren de kans geven om zich 80 uur vrijwillig in te zetten voor de samenleving en daardoor hun talenten te ontwikkelen en anderen te ontmoeten. MDT kan (deels) onder schooltijd. Hierdoor krijg je de kans om persoonlijk te ontwikkelen, nieuwe mensen te leren kennen en iets te doen voor de maatschappij. Of je nu meedoet omdat je graag anderen wil helpen, je wil oriënteren op je toekomst of nieuwe skills wil ontdekken om je baankans straks te vergroten; MDT biedt je de kans om anderen te ontmoeten en van elkaar te leren.

MDT is vrijwillig en niet verplicht. Wanneer leerlingen enthousiast zijn om deel te nemen aan MDT zullen ze dit een aantal uur per week doen. Afhankelijk van de MDT-werkplek en leerling vindt dat tijdens of buiten schooltijd plaats.
Bekijk het filmpje om een goed beeld te krijgen van MDT!

Wat maakt MDT zo waardevol?
https://www.youtube.com/watch?v=y-m80yRk6EU

Hoe werkt het?
Stap 1: Geïnteresseerd? Meld je aan!
Aanmelden kan via web.csgpm.nl --> evenementen
Leerlingen kunnen zich zowel alleen als in tweetallen aanmelden.

Stap 2: In gesprek
Samen met de MDT-coördinator op school bespreek je wat je leuk zou vinden om te gaan doen en in welke periode je dat zou willen.

Stap 3: Op zoek naar een werkplek
Zodra de MDT-coördinator een mogelijke werkplek voor je gevonden heeft, hoor je dit.

Stap 4: Kennismakingsgesprek
Samen met de MDT-coördinator ga je kennismaken op de mogelijke werkplek. Dit gesprek heeft als doel te kijken of de werkplek je leuk lijkt en of het klikt met de begeleider daar.

Stap 5: Aan de slag!
Aan de slag! Als het een match is, ga je op de afgesproken dag naar de werkplek. De eerste drie middagen vallen onder de proeftijd. Dat wil zeggen dat je samen met de begeleider bekijkt hoe het gaat. Als beide partijen enthousiast zijn, maak je de afgesproken periode af.

Heb je nog vragen? Of wil je meer informatie over MDT? Neem gerust contact op met de coördinatoren op school.

Gijske Meinster: gj.meinster@csgpm.nl
Annah Kooman: jm.kooman@csgpm.nl

Maatschappelijke Diensttijd wordt mede mogelijk gemaakt door: