Kom kennismaken...

... met je nieuwe school!

Als je in groep 8 zit, ga je een keuze maken voor een nieuwe school. Sommige weten in groep 7 al naar welke school ze gaan, maar voor andere is de keuze nog niet gemaakt. Het is altijd spannend om een nieuwe school te kiezen. Hoe fijn is het om dan al een keer kennis te maken op de middelbare school.

Op de PM organiseren we het hele schooljaar verschillende activiteiten, zodat je ons alvast leert kennen. Zo zijn er ontdekmiddagen waar je allerlei lesjes kunt volgen, op de VO-dag bezoek je met je basisschool de PM en natuurlijk is er de open dag: je kunt de school dan bekijken met je ouders.

Ontdekmiddagen

Dit schooljaar zijn er al 4 ontdekmiddagen geweest. Misschien was jij er ook wel bij? Op een ontdekmiddag loop je een dagje mee bij ons op school en krijg je informatie.

Twijfel je nog over je keuze voor een middelbare school? Neem dan gerust contact met ons op!

Masterclass

Verveel jij je weleens op de basisschool? Probeer je dingen graag zelf uit? Heb je zin in iets nieuws en uitdagends? Bedenk jij in twaalf weken een oplossing voor een levensecht probleem? Dan zit je goed bij de masterclass van de PM.

Tien vrijdagmiddagen krijg je twee uur de tijd om je tanden in een probleem te zetten en het van alle kanten te bekijken. Ondertussen leer je allemaal nieuwe dingen. Wat dacht je van aantekeningen maken, zoeken op internet en - helemaal aan het eind - jullie oplossing presenteren aan je ouders? Dit doe je allemaal onder begeleiding van de beste vwo-leerlingen van onze school. Zij volgen - ook als extra uitdaging - het programma Xplore. Zij maken en geven de lessen die jij krijgt en ze begeleiden jouw groepje. Uiteraard onder toezicht van onze docenten.

"Als ik straks in vwo 5 zit, wil ik ook een eigen Masterclass gaan geven!"
Anna 11 jaar

Het thema van 2021

Elk jaar krijgt de masterclass een ander thema. Vorig jaar draaide het bijvoorbeeld om uitvinders en geluid. Eerst verkennen we met z’n allen het thema. Daarna werk je samen met een groepje leeftijdsgenoten een eigen probleem uit. Zo onderzocht een groepje de geluidsoverlast van een skatebaan in de buurt. Anderen bedachten juist een gebarentaal voor nieuwe woorden. Zulke slimme oplossingen bedenk je natuurlijk niet zomaar. Dat lukt alleen door met elkaar te brainstormen, maar ook door zelf proefjes te doen. Zoiets heb je vast nog nooit gedaan op school!

Aanmelden voor de Masterclass 2022 is helaas niet meer mogelijk. 

Kom jij naar de PM?

Heb je gekozen voor de PM? Leuk! Voor de zomervakantie nodigen we je uit voor een middag waar je kennis maakt met je mentor en nieuwe klasgenoten. Zo zie je, er zijn voldoende momenten om alvast kennis te komen maken met de PM! Aanmelden voor het volgende schooljaar moet voor 1 april 2023.