Sport & Cultuur

Sport & Cultuur

Home > GROEP 8 > Sport & Cultuur

Sporttoernooien en -activiteiten

Gedurende het schooljaar organiseren LO-docenten samen met BSM-leerlingen toernooien en sportactiviteiten. Je kunt je hier vrijwillig voor inschrijven. Je kunt je hier vrijwillig voor inschrijven. Deze toernooien zijn meestal op dinsdagmiddag. Er zijn toernooien voor veld-/ en zaalvoetbal, trefbal, tafeltennis, volleybal, darten, zaalhockey en basketbal. Genoeg keus dus. Daarnaast zijn er buitenschoolse activiteiten zoals surfen, zeilen, schaatsen en mountainbiken. Ook kun je bij ons, onder leiding van een LO-docent, oefenen voor de sport-toelatingstesten voor het CIOS, ALO, leger en politie. In klas 4 is er de mogelijkheid om mee te gaan met de wintersportreis. Verder wordt een echte mini triatlon rond het Havenhoofd van Middelharnis gehouden.

Naast deze sportactiviteiten op basis van vrijwilligheid is er voor klas 1 en 2 een sportdag voor iedereen. Andere activiteiten voor alle leerlingen zijn: de schaatsen in Breda (klas 2) en kanoën in de Ardennen (klas 3).


Cultuur: koren, kunst en concerten

Op cultureel gebied is er voor jou van alles te doen en ondernemen. Je kunt lid worden van een van onze schoolkoren. Meld je als brugklasleerlingen aan voor het onderbouwkoor. Oudere leerlingen kunnen terecht in het midden- of bovenbouwkoor. Onze koren doen mee aan allerlei uitvoeringen, zoals de Christmas Carols in Zierikzee of de Matthäus Passion in Schiedam. Overweeg je muziek als examenvak, profiteer dan van je ervaringen als koorlid. Naast actief muziek maken, valt op onze school ook muziek te beleven. Je krijgt de gelegenheid om concerten te bezoeken. Jaarlijks nodigen we een bijzonder ensemble uit voor een concert op school. En je kunt voor een gereduceerd tarief in De Doelen in Rotterdam kennismaken met een groot orkest.


De Cultuurclub

Sinds augustus 2007 heeft de school een Cultuurclub. Met deze club organiseert de school bijzondere activiteiten voor leerlingen die hun blik willen verruimen. Als lid ontdek je prachtige dingen op het gebied van kunst en cultuur. Voor een klein bedrag bezoek je concerten of bijzondere tentoonstellingen, een stad of een kerk. In de cultuuragenda staan alle aantrekkelijke activiteiten tijdens en na schooltijd. Elke leerling kan hierop intekenen, maar alleen leden kunnen voor de gereduceerde prijs mee. Volg je CKV of een ander kunstvak dan is de Cultuurclub echt een buitenkansje! Zo voldoe je gemakkelijk en goedkoop aan de verplichte onderdelen van deze vakken. 

Deelname aan de cultuurclub kost € 30,-.

Contact: dhr. M.C. van ’t Hoff