Masterclass

Masterclass

Home > GROEP 8 > Masterclass

Masterclass 2022-2023

Verveel jij je weleens op de basisschool? Probeer je dingen graag zelf uit? Heb je zin in iets nieuws en uitdagends? Bedenk jij in twaalf weken een oplossing voor een levensecht probleem? Dan zit je goed bij de masterclass van de PM. De start is op 2 december 2022. Aanmelden voor de Masterclass is wegens het bereiken van het maximum aantal deelnemers helaas niet meer mogelijk. 


Gebarentaal en geluidsoverlast

Elk jaar krijgt de masterclass een ander thema. Vorig jaar draaide het bijvoorbeeld om uitvinders en geluid. Eerst verkennen we met z’n allen het thema. Daarna werk je samen met een groepje leeftijdsgenoten een eigen probleem uit. Zo onderzocht een groepje de geluidsoverlast van een skatebaan in de buurt. Anderen bedachten juist een gebarentaal voor nieuwe woorden. Zulke slimme oplossingen bedenk je natuurlijk niet zomaar. Dat lukt alleen door met elkaar te brainstormen, maar ook door zelf proefjes te doen. Zoiets heb je vast nog nooit gedaan op school!


Als ik straks in vwo 5 zit, wil ik ook een eigen Masterclass gaan geven!

- Anna, 11 jaar

Nieuwe dingen leren

Tien vrijdagmiddagen krijg je twee uur de tijd om je tanden in een probleem te zetten en het van alle kanten te bekijken. Ondertussen leer je allemaal nieuwe dingen. Wat dacht je van aantekeningen maken, zoeken op internet en - helemaal aan het eind - jullie oplossing presenteren aan je ouders? Dit doe je allemaal onder begeleiding van de beste vwo-leerlingen van onze school. Zij volgen - ook als extra uitdaging - het programma Xplore. Zij maken en geven de lessen die jij krijgt en ze begeleiden jouw groepje. Uiteraard onder toezicht van onze docenten.


Vanaf het eerste moment genieten leerlingen van deze nieuwe ervaring. Sommigen weten voor het eerst in lange tijd eens niet gelijk het antwoord op een vraag. Heel uitdagend.
- Meneer Van den Berge, afdelingsleider onderbouw