De PM Beroepscampus

Ga je naar het vmbo? Dan krijg je ook les op de PM Beroepscampus! Met de samenwerking in de Beroepscampus, kunnen we jou keuze geven uit 8 profielen.

Het mooie is dat je niet meer hoeft te kiezen voor of een passend profiel of een passende school omdat we alle profielen nu aanbieden. Op het vmbo kun je heel veel kanten op. Wil jij later werken als verzorgende bij CuraMare? Of aan de slag als monteur bij Auto Koese in Sommelsdijk? Samen ontdekken we jouw talent.

Het profiel E&O werkten met ondernemers uit Middelharnis aan deze mooie etalage

8 profielen

Op de PM Beroepscampus word jij een echte vakvrouw of -man. Je kunt daarvoor kiezen uit 8 profielen:

  1. Bouwen, Wonen & Interieur (BWI)

  2. Dienstverlening & Producten (DP)

  3. Economie & Ondernemen (EO)

  4. Groen (GR)

  5. Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR)

  6. Mobiliteit & Transport (MT)

  7. Produceren, Installeren & Energie (PIE)

  8. Zorg & Welzijn (ZW)

Als je straks een diploma hebt, kun je in de Beroepscampus verder leren door te kiezen voor een leuke, passende MBO opleiding. En wie weet kun je daarna wel aan de slag bij een bedrijf in de regio!

Met het profiel HBR leer jij de lekkerste toetjes te maken!

Welk profiel kies jij?

Het kiezen van een profiel is best lastig. Er zijn zoveel dingen interessant en leuk. In leerjaar 1 en 2 helpen we jou in onze eigen veilige setting met de volgende stap. Met zo’n stevige basis kan het niet anders dan dat je straks een profiel kiest dat helemaal bij jou past!

De beroepsgerichte vakken (praktijkvakken) volg je in leerjaar 3 en 4 op de Beroepscampus: het schoolgebouw waar we samenwerken met andere scholen. De andere lessen volg je in het hoofdgebouw van de PM.

Nathasja presenteert haar plan Nathasja presenteert haar plan

Een geslaagde snuffelstage

Een van de manieren om meer te ontdekken over een beroep, is een snuffelstage. Nathasja ging aan de slag bij Zeelenberg Architectuur, wat past bij haar profiel BWI. En wat waren ze blij met haar!

"Ze heeft ons verrast met haar enthousiasme, werklust, kennis en vaardigheden. In nog geen week tijd maakte zij interieurontwerpen voor een vakantiewoning. We kregen een prachtige presentatie met een moodboard, plattegronden, 3D impressies, kleurenschema, lichtplan, meubellijsten en ook nog een advies over milieuvriendelijke daken. Klasse! Deze dame komt er wel."

En welk beroep zou jij willen ontdekken? Wij helpen je bij deze keuze!

Benieuwd naar het vmbo?

Wat is de Beroepscampus precies?

De Beroepscampus is dé plaats waar het voortgezet onderwijs, het mbo, het regionale bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties én de gemeente Goeree-Overflakkee zorgen voor beroepsgericht onderwijs voor de grote regio. Jij wordt hier opgeleid tot vakmens. Door samenwerking is het gelukt je keuze te geven uit 8 profielen en kun je straks makkelijk een vervolgopleiding kiezen.

Vergaderruimtes, kantoren en beursvloer

De Beroepscampus is een samenwerking tussen ondernemers, overheid en het onderwijs; de 3 O's. Dit is niet iets wat we zeggen, maar doen! Daarom kunnen ondernemingen en instellingen gebruik maken van vergaderruimtes, kantoren en de beursvloer in de Beroepscampus. Maar we vragen daar wel iets voor terug: een bijdrage aan een praktijkgerichte les voor een van de profielen. Bij interesse kan er contact worden opgenomen met Heleen Vlietland-van Oudenaarden. Neem ook eens een kijkje op de website van de Beroepscampus.

"Van lokale talenten naar wereldse vakmensen!"